Skip to Main Content (Press Enter)

Logo UNIMI
  • ×
  • Home
  • Persone
  • Attività
  • Ambiti
  • Strutture
  • Pubblicazioni
  • Terza Missione

Expertise & Skills
Logo UNIMI

|

Expertise & Skills

unimi.it
  • ×
  • Home
  • Persone
  • Attività
  • Ambiti
  • Strutture
  • Pubblicazioni
  • Terza Missione
  1. Attività

Sustainable feed design applying circular economy principles: the case former food in pig nutrition (SusFEED)

Progetto
  • Dati Generali
  • Aree Di Ricerca
  • Pubblicazioni

Dati Generali

Partecipanti

PINOTTI LUCIANO   Responsabile scientifico  

Dipartimenti coinvolti

Dipartimento di Medicina Veterinaria e Scienze Animali   Principale  

Tipo

CAR_RIC - Bandi Fondazione Cariplo

Finanziatore

FONDAZIONE CARIPLO
Organizzazione Esterna Ente Finanziatore

Capofila

UNIVERSITA' DEGLI STUDI DI MILANO

Periodo di attività

Luglio 1, 2019 - Giugno 30, 2021

Durata progetto

24 mesi

Aree Di Ricerca

Settori


Settore AGR/18 - Nutrizione e Alimentazione Animale

Pubblicazioni

Pubblicazioni (14)

  • crescente
  • decrescente
  • Tutti
  • Abstract
  • Articolo
  • Contributo in Atti di convegno
Effects of confectionary or bakery former food products as cereal substitute on growth performance in post-weaning piglets 
AGES
2021
Abstract
Former Foodstuff Products (FFPs) as circular feed : types of packaging remnants and methods for their detection 
SUSTAINABILITY
MDPI
2022
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Global assessment of land and water resource demand for pork supply 
ENVIRONMENTAL RESEARCH LETTERS
INSTITUTE OF PHYSICS
2022
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Sugary vs salty food industry leftovers in postweaning piglets: effects on gut microbiota and intestinal volatile fatty acid production 
ANIMAL
CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS
2022
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Global assessment of natural resources for chicken production 
ADVANCES IN WATER RESOURCES
2021
Articolo
Reserved Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Recycling food leftovers in feed as opportunity to increase the sustainability of livestock production 
JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
ELSEVIER
2021
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Standardized total tract digestibility of phosphorus in bakery meal fed to pigs and effects of bakery meal on growth performance of weanling pigs 
ANIMAL FEED SCIENCE AND TECHNOLOGY
2021
Articolo
Reserved Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Substrate as insect feed for bio-mass production 
JOURNAL OF INSECTS AS FOOD AND FEED
WAGENINGEN ACADEMIC PUBLISHERS
2021
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Sweet vs. salty former food products in post-weaning piglets : effects on growth, apparent total tract digestibility and blood metabolites 
ANIMALS
MDPI
2021
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Multivariate image analysis for the rapid detection of residues from packaging remnants in former foodstuff products (FFPs): a feasibility study 
FOOD ADDITIVES & CONTAMINANTS. PART A. CHEMISTRY, ANALYSIS, CONTROL, EXPOSURE & RISK ASSESSMENT
TAYLOR & FRANCIS,
2020
Articolo
Reserved Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Potentials and Challenges of Former Food Products (Food Leftover) as Alternative Feed Ingredients 
ANIMALS
MOLECULAR DIVERSITY PRESERVATION INTERNATIONAL (MDPI)
2020
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Total phenolic content and antioxidant capacity of former food products intended as alternative feed ingredients 
ITALIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
TAYLOR & FRANCIS
2020
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Ex-Food: promoting a novel and sustainable pig production by using food leftovers as feedstuff 
2021
Contributo in Atti di convegno
Open Access
Ex-food in animal nutrition: potential and challenges 
WAGENINGEN ACADEMIC PUBLISHERS
2019
Contributo in Atti di convegno
Reserved Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
  • «
  • ‹
  • {pageNumber}
  • ›
  • »
{startItem} - {endItem} di {itemsNumber}
  • Informazioni
  • Assistenza
  • Accessibilità
  • Privacy
  • Utilizzo dei cookie
  • Note legali

Realizzato con VIVO | Progettato da Cineca | 25.11.5.0