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  1. Pubblicazioni

Biotechnological strategies for the conversion of Winemaking byproducts and their recycling into the food chain: development of new concepts of use

Progetto
  • Dati Generali
  • Pubblicazioni

Dati Generali

Partecipanti

LAVELLI VERA AGNESE   Responsabile scientifico  

Dipartimenti coinvolti

Dipartimento di Scienze per gli Alimenti, la Nutrizione e l'Ambiente   Principale  

Tipo

CAR_RIC - Bandi Fondazione Cariplo

Finanziatore

FONDAZIONE CARIPLO
Organizzazione Esterna Ente Finanziatore

Capofila

UNIVERSITA' CATTOLICA DEL SACRO CUORE

Periodo di attività

Maggio 1, 2017 - Aprile 30, 2019

Durata progetto

24 mesi

Pubblicazioni

Pubblicazioni (14)

  • crescente
  • decrescente
  • Tutti
  • Articolo
  • Contributo in Atti di convegno
Production of stable emulsions using β-glucans extracted from Pleurotus ostreatus to encapsulate oxidizable compounds 
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
WILEY
2021
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Application of Pleurotus ostreatus β-glucans for oil–in–water emulsions encapsulation in powder 
FOOD HYDROCOLLOIDS
ELSEVIER
2020
Articolo
Reserved Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Encapsulation of grape seed phenolics from winemaking byproducts in hydrogel microbeads – Impact of food matrix and processing on the inhibitory activity towards α-glucosidase 
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE
ELSEVIER
2020
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Impact of Pleurotus ostreatus beta-glucans on oxidative stability of active compounds encapsulated in powders during storage and In vitro digestion 
ANTIOXIDANTS
MDPI
2020
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Kinetic study of vitamin D2 degradation in mushroom powder to improve its applications in fortified foods 
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE
ELSEVIER
2020
Articolo
Reserved Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
The effect of UV irradiation on vitamin D2 content and antioxidant and antiglycation activities of mushrooms 
FOODS
MDPI
2020
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Acceptance of a New Food Enriched in β-Glucans among Adolescents: Effects of Food Technology Neophobia and Healthy Food Habits 
FOODS
MDPI
2019
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Consumers’ attitude towards food by-products : the influence of food technology neophobia, education and information 
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
WILEY
2019
Articolo
Partially Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Effect of Pleurotus ostreatus powder addition in vegetable soup on ß-glucan content, sensory perception and acceptability 
FOOD SCIENCE & NUTRITION
WILEY
2019
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Effect of Vitamin D2 Fortification Using Pleurotus ostreatus in a Whole-Grain Cereal Product on Child Acceptability 
NUTRIENTS
MDPI
2019
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Circular reuse of bio-resources : the role of Pleurotus spp. in the development of functional foods 
FOOD & FUNCTION
ROYAL SOCIETY OF CHEMISTRY
2018
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Microencapsulation of grape skin phenolics for pH controlled release of antiglycation agents 
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
ELSEVIER
2018
Articolo
Reserved Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Production of stable emulsions using beta-glucans extracted from Pleurotus ostreatus to encapsulate oxidisable compounds 
UNIVERSITY OF THESSALY
2019
Contributo in Atti di convegno
Reserved Access
Routes to recycle food byproducts into new food chains 
CROATIAN SOCIETY OF FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS
2018
Contributo in Atti di convegno
Reserved Access
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