Skip to Main Content (Press Enter)

Logo UNIMI
  • ×
  • Home
  • Persone
  • Attività
  • Ambiti
  • Strutture
  • Pubblicazioni
  • Terza Missione

Expertise & Skills
Logo UNIMI

|

Expertise & Skills

unimi.it
  • ×
  • Home
  • Persone
  • Attività
  • Ambiti
  • Strutture
  • Pubblicazioni
  • Terza Missione
  1. Attività

Nanocellulose¿sakacin. A conjugates for food packaging purposes

Progetto
  • Dati Generali
  • Pubblicazioni

Dati Generali

Partecipanti

ROLLINI MANUELA SILVIA   Responsabile scientifico  

Dipartimenti coinvolti

Dipartimento di Scienze per gli Alimenti, la Nutrizione e l'Ambiente   Principale  

Tipo

CAR_RIC - Bandi Fondazione Cariplo

Finanziatore

FONDAZIONE CARIPLO
Organizzazione Esterna Ente Finanziatore

Capofila

UNIVERSITA' DEGLI STUDI DI MILANO

Periodo di attività

Aprile 1, 2016 - Marzo 31, 2019

Durata progetto

36 mesi

Pubblicazioni

Pubblicazioni (3)

From cheese whey permeate to Sakacin‑A/bacterial cellulose nanocrystal conjugates for antimicrobial food packaging applications : a circular economy case study 
SCIENTIFIC REPORTS
NATURE PUBLISHING GROUP
2020
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Cellulose nano-fibers (CNF) - Sakacin-A active material: production, characterization and application in storage trials of smoked salmon 
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
JOHN WILEY AND SONS : SOCIETY OF CHEMICAL INDUSTRY
2019
Articolo
Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
Enzymatic hydrolysis in the green production of bacterial cellulose nanocrystals 
ACS SUSTAINABLE CHEMISTRY & ENGINEERING
AMERICAN CHEMICAL SOCIETY
2018
Articolo
Partially Open Access
Altmetric disabilitato. Abilitalo su "Utilizzo dei cookie"
  • Informazioni
  • Assistenza
  • Accessibilità
  • Privacy
  • Utilizzo dei cookie
  • Note legali

Realizzato con VIVO | Progettato da Cineca | 25.5.5.0