L'uso di stoviglie a perdere nella ristorazione scolastica : riflessioni sulla sostenibilità ambientale
Articolo
Data di Pubblicazione:
2011
Citazione:
L'uso di stoviglie a perdere nella ristorazione scolastica : riflessioni sulla sostenibilità ambientale / C.M. Balzaretti, R. Boasso, M.A. Marzano. - In: ITALIAN JOURNAL OF FOOD SAFETY. - ISSN 2239-7132. - 1:(2011 Jun), pp. 11-14.
Abstract:
The growing demand for food safety guarantees is increasingly accompanied by the interest towards food and environmental-friendly processes and thus the quality of life. This paper gives practical considerations on the use of reusable and disposable tableware in public catering facilities, and shows the results of
scientific studies of Life-cycle energy analyses conducted in the U.S.A. and in a large city in Northern Italy.
Tipologia IRIS:
01 - Articolo su periodico
Keywords:
life-cycle energy analysis ; public catering ; disposable tableware
Elenco autori:
C.M. Balzaretti, R. Boasso, M.A. Marzano
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