Prima segnalazione di elevati contenuti di istamina in missoltini (Alosa agone) = First signaling of high content of histamine in missoltini (Alosa agone)
Articolo
Data di Pubblicazione:
2010
Citazione:
Prima segnalazione di elevati contenuti di istamina in missoltini (Alosa agone) = First signaling of high content of histamine in missoltini (Alosa agone) / S. Pirani, C. Bernardi, C. Cantoni, D. Longhi. - In: INDUSTRIE ALIMENTARI. - ISSN 0019-901X. - 49:500(2010 Mar), pp. 9-12.
Abstract:
For the first lime, the presence of high concentrations of histamine in missoltini, typical products of Lake Como has been reported. Also indicated are the results of the microbiological analysis carried out on fresh fish, Alosa agone. Some bacteria have shown the potential to produce biogenic amines.
Tipologia IRIS:
01 - Articolo su periodico
Keywords:
alosa agone; histamine; missoltini; istamina; missoltini; alosa agone
Elenco autori:
S. Pirani, C. Bernardi, C. Cantoni, D. Longhi
Link alla scheda completa: